Nieuws   

laatst gewijzigd: 05-11-2006

Aanvullingen

Aanvullingen op de stamboomsite zijn uiteraard zeer welkom. U kunt uw gegevens zenden aan kaap@home.nl 

Oostindie

Leek krijgt een nieuwbouwwijk Oostindie, ongeveer op de plek waar onze stamvader Karst Jacobs van der Kaap heeft gewoond en waaraan onze familie zijn naam ontleend.

Wie zijn dit?

Op 29 oktober 2005 kreeg in een aantal foto's van Rika Hoegen uit Leek. Zij is, met mij, benieuwd naar de personen op deze foto's. De, op de foto, onthoofde vrouw is mogelijk Renske Bruinsma. Maar wie zijn de anderen en is het inderdaad Renske Bruinsma. De foto was bestemd voor de weduwe Eleveld in de Groningersdwarsstraat in Assen en is gemaakt door Jan de Vries in Assen.

Is de vrouw op de andere foto inderdaad Roelfke van der Kaap? 

Pas op voor unieke "kroniek" van Stichting Genealogie Nederland

De Consumentenbond krijgt veel vragen van leden over de betrouwbaarheid van de Stichting Genealogie Nederland, gevestigd in Den Haag. Advies van de Consumentenbond: ga niet in op hun aanbod.

De Stichting Genealogie Nederland biedt een zogenoemd kroniek aan over de ontwikkeling van uw voorgeslacht en familienaam. Het boek wordt aangeprezen met een gelimiteerde voorverkoop en is met ruim 35% korting te bestellen.

Deze stichting is al eerder veroordeeld vanwege oplichtingspraktijken. Al in 2004 kwamen kopers van zo'n "kroniek" bedrogen uit. Zij ontvingen niets anders dan zeer algemene en onvolledige informatie die bijna voor elke familienaam hetzelfde bleek.

Jongste Van der Kaap

Op 15 augustus 2005 is Dion van der Kaap geboren.

Meester Buist en de Van der Kapen

Op 29 juli 2003 kwam ik erachter dat meester Buist, die in 1828 een beschrijving gaf van de inwoners van Zevenhuizen de schoonvader was van Roelfke Hagedoorn, een kleindochter van Karst Jacobs van der Kaap. Het artikel van meester Buist kunt u hier lezen. Een artikel over de honderdjarige Girbe Buist (een tantezegger van Roelfke) vindt u hier