Van adel

In de kwartierstaat van Wubbina Mulder, de  betovergrootmoeder van moeders kant (Geertje Kemper), duikt, in het begin van de achttiende eeuw ineens een 'deftige' voornaam op,  Magdalena Dorothea. Dat maakte mij nieuwsgierig en ik ging op zoek naar haar achtergronden. De resultaten van deze zoektocht leest u hier.

Van Adel 2

 

Graven van Oldenburg

 

De vader van Mette von Wunsflete, Dietrich I van Oldenburg, was graaf van Oldenburg en Delmenhorst. Hij werd de "gelukkige" genoemd omdat hij Delmenhorst wist te bewaren voor zijn tak van de Oldenburgs.

 

De halfbroer Mette was Christiaan I van Denemarken, in mannelijke lijn voorouder van de hedendaagse Deense troon onder Margaretha II van Denemarken, maar ook van de laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II. Hij was ook in mannelijke lijn een voorouder van Charles, prins van Wales.

 

 Via de vader van Dietrich, Christiaan V gaat de stamboom terug tot Elgilmar I, die leefde in de elfde eeuw. Christian V was getrouwd met Agnes von Honstein-Heringen. Haar oma was Sofie van Brandenburg en daar weer de betovergrootmoeder van was Judith van Polen. Via haar grootvader Wladislaus I van Polen loopt er een lijn naar Otto II, keizer van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie.

 

De overgrootvader van Christian V, Christian III was getrouwd met Jutta von Bentheim. Van haar vader Otto II von Bentheim-Tecklenburg loopt er een lijn naar de graven van Holland.

 

Vervolg